Isännöitsijä vastaa taloyhtiön hallinnosta ja arjen pyörittämisestä taloyhtiön hallituksen ohjeistamana. Isännöitsijän tehtävänä on siis huolehtia, että taloyhtiön arki sujuu ja kiinteistön markkina-arvo kehittyy suotuisasti pitkällä tähtäimellä. Tehtävänä on myös antaa hallitukselle neuvoja ja näkemyksiä päätöksenteon tueksi. Isännöitsijän työtä voi tarkastella yksittäisten työtehtävien sijaan myös asiantuntijuuden ja osaamisen kautta.

Asiakaspalvelu on tärkein isännöinnin tehtävä

Isännöitsijä on mitä suurimmassa määrin palveluammatissa, sillä hän on tärkein linkki asukkaiden ja hallituksen välissä ja vastaa siitä, että kaikkien sidosryhmien toiminta tähtää kiinteistön parhaaksi. Isännöitsijä tekee paljon työtä taustalla ja koordinoi usean asiantuntijan työtä kiinteistön ylläpidossa. Ajantasainen viestintä ja hyvä vuorovaikutus eri toimijoiden kanssa on tehtävän hoitamisessa a ja o.

Me Kiinteistötahkolalla panostamme laadukkaaseen asiakaspalveluun, sillä hyvä asiakaskokemus on toimintamme keskiössä. Pyrimme vastaamaan erilaisten asiakkaidemme tarpeisiin niin asunto-osakeyhtiöissä kuin kauppa- ja liikekeskuksissa.

Palveluiden kilpailutus ja hankinta

Yksi tärkeimmistä isännöitsijän tehtävistä on asiakastaloyhtiön erilaisten palveluiden kilpailutus ja hankinta. Parhaimmillaan isännöitsijä ostaa palveluita kymmeniltä eri alan toimijoilta kuten korjausrakentamisen, kiinteistönhuollon, siivouksen, talotekniikan, suunnittelun, valvonnan, vakuuttamisen, rahoituksen, terveyden ja turvallisuuden asiantuntijoista.

Kiinteistötahkolan laajan verkoston ansiosta palveluiden kilpailutus ja hankinta on kustannustehokasta.

Juridisten asioiden koordinointi

Isännöitsijän tehtävänä on edustaa taloyhtiötä sopimusasioissa. Isännöitsijän lainsäädännöllinen osaaminen säästää asiakkaiden aikaa ja varmistaa sen, että hallituksen tekemät päätökset ovat lainmukaisia. Isännöitsijällä on oltava sekä omaa osaamista juridisissa perusasioista että kykyä hankkia kulloinkin tarvittavaa lakiasiantuntijan palvelua.

Kiinteistötahkolan isännöinnin asiantuntijat hallitsevat työn edellyttämän juridiikan, sillä me panostamme jatkuvaan lainsäädännön muutosten seuraamiseen ja koulutukseen.

Kiinteistönpidon strateginen suunnittelu

Tavoitteellisessa kiinteistönpidossa tarvitaan pitkäjänteistä strategista suunnittelua. Tätä varten tarvitaan taloyhtiössä yhdessä laadittuja tavoitteita, jotka liittyvät asumisviihtyvyyteen, omistuksen arvoon ja niihin liittyviin investointeihin. Isännöitsijä johtaa taloyhtiötä näiden tavoitteiden mukaan.

Isännöinti on vaativa ammatti, jonka menestyksellinen hoitaminen vaatii jatkuvaa kouluttautumista ja laaja-alaista osaamista. Sen vuoksi me panostamme Kiinteistötahkolla asiantuntijoidemme kouluttamiseen. Olemme ISA-auktorisoitu yhtiö, mikä takaa osaamisemme korkean laadun.

Lue lisää

Isännöinti Kiinteistötahkola energiaremontti
Energiaremontit
3.4.2024

Näin energiaremontti puolitti taloyhtiöiden lämmityskustannukset – Lue tarina Kiinteistötahkolan isännöinnistä

https://www.youtube.com/watch?v=_ORxHDBHqx4 Tontinvuokran nousu ja kasvavat lämmityskulut käynnistivät energiaremontin suunnittelun  Nelisen vuotta sitten länsihelsinkiläinen taloyhtiö sai…
Isännöinti
13.4.2023

Taloyhtiöiden hallitukset ikääntyvät

Taloyhtiöiden hallitukset ikääntyvät Kirjoittaja: Tuomo Pohjanen Omassa työssäni Kiinteistötahkolassa asiakashankinnan, sekä asiakaskokemuksen kehittämisen parissa olen…
Isännöinti
7.3.2023

Miten isännöintipalveluita tulisi vertailla?

Isännöintipalveluiden vertaileminen on hyödyllistä.  Kirjoittaja: Tuomo Pohjanen Isännöintipalveluita on tarjolla runsaasti monenlaisiin tarpeisiin, tarkoituksiin, erikokoisiin…