Isännöitsijän työ on monipuolinen tehtävä, johon liittyy paljon vastuuta ja joka edellyttää laajaa osaamista. Isännöinnin hinta määräytyykin usean eri tekijän kautta. Pohjana käytetään usein kiinteää kuukausittaista, työmäärään perustuvaa veloitusta, jonka lisäksi voidaan laskuttaa erikseen mm. erilaisista todistuksista, tuloste- tai materiaalikustannuksista. Kiinteistötahkolalta saat aina kilpailukykyisen tarjouksen isännöinnistä, olipa kyseessä pieni tai suuri taloyhtiö.

Mistä isännöinnin hinta muodostuu?

Isännöinnin hintaan vaikuttaa mm. taloyhtiön koko, sijainti, ikä sekä taloyhtiön tyyppi (kerrostalo, rivi- tai paritalo).

Isännöinnin perushinta sisältää tyypillisesti esimerkiksi:

  • Vastikevalvonnan
  • Kirjanpidon
  • Tiedottamisen
  • Tietyn määrän sovittuja kokouspalkkioita

Perushinnan lisäksi erikseen voidaan veloittaa esimerkiksi ylimääräisistä kokouksista, kilometrikorvauksista, hanketyöskentelystä sekä erilaisten dokumenttien, todistusten ja raporttien koostamisesta ja toimituksesta.

Hintaan vaikuttavat myös esimerkiksi isännöintitoimiston henkilöstön palkat, vakuutukset, tilavuokrat, tietojärjestelmäkustannukset ja verot.

Kiinteistötahkolalla on isännöitsijöiden tukena myös muuta henkilökuntaa, kuten kirjanpitäjiä ja asiakaspalvelijoita. Muu henkilöstö auttaa isännöitsijöitä heidän työssään ja varmistavat osaltaan, että taloyhtiöiden asioiden hoito on sujuvaa ja laadukasta. Näin jokainen voi keskittyä parhaiten hallitsemaansa osa-alueeseen ja palvella omalla erikoisosaamisellaan.

Mitä isännöinti voisi meille maksaa?

Yksittäisen taloyhtiön isännöinnin hinta perustuu isännöintitoimiston arvioimaan työmäärään,
joka tarvitaan taloyhtiön asioiden hoitoon. Hintaan vaikuttaa taloyhtiön koon lisäksi myös se,
onko yhtiössä suunnitteilla esimerkiksi isompia remontteja. Urakoitsijoiden kilpailutus vie
aina isännöitsijän työaikaa enemmän, joten siksi kustannus taloyhtiölle on myös erisuuruinen kuin esimerkiksi uudessa taloyhtiössä, jossa remonttitarvetta ei ole. Me Kiinteistötahkolalla emme laskuta taloyhtiöiltä projektinjohtopalkkioita remonteista.

Me räätälöimme taloyhtiösi tarpeisiin juuri sopivan kokonaisuuden niin palveluiden kuin
hinnankin osalta. Kysy meiltä myös kokonaisvaltaista kiinteistömanageerausta. Meiltä saat
juuri sinun tarpeitasi parhaiten palvelevan kokonaisuuden, joka sisältää kiinteistön hallintaa,
huoltoa ja isännöintiä.

Lue lisää

Isännöinti
13.4.2023

Taloyhtiöiden hallitukset ikääntyvät

Taloyhtiöiden hallitukset ikääntyvät Kirjoittaja: Tuomo Pohjanen Omassa työssäni Kiinteistötahkolassa asiakashankinnan, sekä asiakaskokemuksen kehittämisen parissa olen…
Isännöinti
7.3.2023

Miten isännöintipalveluita tulisi vertailla?

Isännöintipalveluiden vertaileminen on hyödyllistä.  Kirjoittaja: Tuomo Pohjanen Isännöintipalveluita on tarjolla runsaasti monenlaisiin tarpeisiin, tarkoituksiin, erikokoisiin…
Energiaremontit
29.11.2022

Sähköautojen latauspisteet taloyhtiöön

Hankkeen aluksi taloyhtiön on hyvä kartoittaa kiinteistön nykyisen sähköistyksen soveltuvuus sähköautojen lataamiseen.