Mitä isännöinti voisi meille maksaa?

Me räätälöimme taloyhtiösi tarpeisiin juuri sopivan kokonaisuuden niin palveluiden kuin
hinnankin osalta. Tämän laskuri antaa taloyhtiöllesi arvion normaalivuoden hallintokuluista, sisältäen isännöinnin ja taloushallinnon. Voitte helposti pyytää myös varsinaisen tarjouksen, jonka jättämiseksi tulemme tutustumaan tarkemmin yhtiönne tilanteeseen ja palvelutarpeisiin!

 

Isännöinnin hinta määräytyy usean eri tekijän kautta. Pohjana käytetään usein kiinteää kuukausittaista, työmäärään perustuvaa veloitusta, jonka lisäksi voidaan sopia erikseen toiminnan kulujen käytön mukaisesta laskutuksesta tai harvemmin eteen tulevien tilanteiden hoitamisesta.

Haluamme isännöinnin hinnoittelun olevan asiakkaalle mahdollisimman yksinkertaista ja läpinäkyvää sekä luonnollisesti molemmille osapuolille reilua ja kannattavaa. Olemme luoneet tämän laskurin, joka antaa taloyhtiöllesi arvion hallintokuluista mikäli ostaisitte isännöinti- ja kirjanpitopalvelut meiltä. Jokainen taloyhtiö on yksilöllinen, joten ennen tarjouksen antamista on aina tutustuttava sen tilanteeseen tarkemmin, jotta tarpeet ja palvelut saadaan kohtaamaan.

Mistä isännöinnin hinta muodostuu?

Isännöinti on asiakas- ja asiantuntijapalvelua. Sen hinnasta valtaosa muodostuu työstä, jossa tuotetaan näitä palveluja taloyhtiön, sen hallituksen sekä asukkaiden ja osakkaiden tarpeisiin. Yhtiömuotoisuus tuottaa tietyt lakisääteiset velvoitteet, jolloin mm. taloushallinto on kirjanpidon ja tilinpäätöksen laatimisineen tehtävä kaikille yhtiöille sen koosta ja sijainnista riippumatta.

Palvelutarpeiden määrään merkittävimmät vaikutukset ovat huoneistomäärällä ja yhtiön elinkaarenvaiheella. Se, paljonko samassa yhtiössä on eri ihmisiä, joilla omia tarpeitaan asumiseen ja omistamiseen liittyen vaikuttaa ensisijaisesti asiakaspalveluun tarvittavaan aikaan. Elinkaaren vaihe vaikuttaa taasen erityisasiantuntijuuden tarpeeseen. Uusi taloyhtiö pitää ensin saada ”käyntiin”, kunnes takuuvaiheen jälkeen päästään tilaan, jossa suurimmat pohdinnat liittyvät asumiseen. Tästä siirrytään 10-30 vuoden jaksolla kasvavien huoltokorjausten kautta peruskorjausvaiheeseen, jossa asiantuntijuuden tarve on taas erilaista.

Kuten muidenkin yritysten, myös taloyhtiöiden vuosisyklit kiertävät tilikausittain. Se taasen määrittää tietyt vuosittain säännöllisesti toistuvat asiat yhtiön hallinnossa. Näistä muodostuu perustehtävät, jotka tulevat isännöinnin tehtäväksi joka tapauksessa. Näiden suorittamisesta on yksinkertaisinta sopia kiinteä kuukausihinta, joka kattaa kaiken tähän kohdistuvan työn.

Kiinteä kuukausihintamme kattaa kaiken taloyhtiön normaalin vuosikierron mukaisen työn. Tämän lisäksi erikseen veloitetaan taloyhtiön toiminnan aiheuttamat toimistokulut ja kokouspalkkiot käytön sekä hinnaston mukaisesti. Asiakkaan tilaamista todistuksista tms. yksittäiselle taholle tuotettavan palvelun kustannuksista vastaa aina tilaaja, ei taloyhtiö.

Mahdolliset erikseen veloitettavat työt sovitaan aina erikseen etukäteen hallituksen kanssa. Näitä ovat esimerkiksi sellaiset hankkeet, joiden tiedetään toistuvan harvemmin kuin joka vuosi, vaikkapa isommat peruskorjaushankkeet. Tällaisten asioiden sisällyttäminen kiinteään kuukausihintaan ei varmasti ole ainakaan maksajan etua palvelevaa toimintaa.

Kiinteistötahkolalla isännöinti on joukkuelaji. Hallinnollisen isännöitsijän tukena on myös muuta henkilökuntaa, kuten kirjanpitäjiä, teknisiä isännöitsijä, palveluasiantuntijoita ja asiakaspalvelun osaajia. Muu henkilöstö auttaa isännöitsijöitä heidän työssään ja varmistavat osaltaan, että taloyhtiöiden asioiden hoito on sujuvaa ja laadukasta. Näin jokainen voi keskittyä parhaiten hallitsemaansa osa-alueeseen ja palvella omalla erikoisosaamisellaan.

Lue lisää

Isännöinti Kiinteistötahkola energiaremontti
Energiaremontit
3.4.2024

Näin energiaremontti puolitti taloyhtiöiden lämmityskustannukset – Lue tarina Kiinteistötahkolan isännöinnistä

https://www.youtube.com/watch?v=_ORxHDBHqx4 Tontinvuokran nousu ja kasvavat lämmityskulut käynnistivät energiaremontin suunnittelun  Nelisen vuotta sitten länsihelsinkiläinen taloyhtiö sai…
Isännöinti
13.4.2023

Taloyhtiöiden hallitukset ikääntyvät

Taloyhtiöiden hallitukset ikääntyvät Kirjoittaja: Tuomo Pohjanen Omassa työssäni Kiinteistötahkolassa asiakashankinnan, sekä asiakaskokemuksen kehittämisen parissa olen…
Isännöinti
7.3.2023

Miten isännöintipalveluita tulisi vertailla?

Isännöintipalveluiden vertaileminen on hyödyllistä.  Kirjoittaja: Tuomo Pohjanen Isännöintipalveluita on tarjolla runsaasti monenlaisiin tarpeisiin, tarkoituksiin, erikokoisiin…