Asunto-osakeyhtiöitä on Suomessa kaikkiaan vajaat 90 000, joista noin puolet on pieniä yhtiöitä. Isännöintiin liittyy tehtäviä, jotka ovat samanlaisia taloyhtiön koosta riippumatta. Isännöitsijä huolehtii kiinteistön ja rakennusten huolenpidosta ja hoitaa yhtiön muuta päivittäistä hallintoa hallituksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti.

Isännöitsijän tehtävät pienessä taloyhtiössä ovat moninaiset

Kolme keskeisintä isännöitsijälle kuuluvaa osa-aluetta ovat hallinnolliset tehtävät, taloushallintoon liittyvät tehtävät ja kiinteistön tekniset tehtävät. Koulutus ja kokemus ovat merkittäviä seikkoja taloyhtiön isännöintiä hoidettaessa. Myös asunto-osakeyhtiölain vaatimukset on tiedettävä ja osattava toimia niiden mukaisesti.

Monessa pienessä taloyhtiössä isännöinti hoidetaan omatoimisesti, kierrättäen isännöintivastuuta osakkaalta toiselle. Useimmiten tehtävää hoitaa asunto-osakeyhtiön talousasioita parhaiten tunteva ja hallitseva asukas. Isännöitsijän tehtävät kannattaa kuitenkin ehdottomasti ulkoistaa ammattilaiselle, sillä pienenkin taloyhtiön isännöintiin liittyvät asiat saattavat vaatia paljon aikaa ja viitseliäisyyttä – sekä ennen kaikkea osaamista.

Myös pienessä taloyhtiössä isännöitsijä valmistelee yhtiön hallitukselle päätettävät asiat sekä yhtiökokouksessa päätettävät asiat yhdessä hallituksen kanssa. Isännöitsijä johtaa taloyhtiön päivittäistä operatiivista toimintaa eli hallinnoi palveluverkostoa, esimerkiksi varmistamalla, että huoltoyhtiö tekee tehtävänsä. Isännöitsijä hankkii myös taloyhtiön tarvitsemat muut palvelut hallituksen ohjeiden mukaisesti.

Jätä hankkeiden koordinointi ammattitaitoisen isännöitsijän huoleksi

Pienissä yhtiöissä viimeistään lähestyvät remontit saavat ajattelemaan isännöitsijän hankintaa. Esimerkiksi putkiremontin, julkisivusaneerauksen tai lämmitysmuodon vaihdon tullessa ajankohtaiseksi kaikista helpointa kaikille osakkeenomistajille on isännöitsijän hankinta. Isännöitsijä huolehtii hankkeen koordinoinnista ja sopivien toimijoiden kilpailutuksesta niin, että voidaan varmistua palvelun laadusta ja hankkeen sujuvuudesta.

Isännöitsijän hankinta on kaikkien osakkeenomistajien etu: tällöin voidaan varmistua siitä, että taloyhtiön asioita hoitaa kokenut alansa ammattilainen ja taloyhtiön kiinteistön arvo varmasti säilyy.

Kiinteistötahkola tarjoaa laadukasta ja kustannustehokasta kirjanpito- ja isännöintipakettia pienille taloyhtiöille. Jotta pystymme palvelemaan pieniä taloyhtiöitä paremmin, kehitimme kustannustehokkaan konseptin pienten taloyhtiöiden isännöintiin, joka vastaa heidän tarpeisiinsa ja budjetteihinsa.

Lue lisää

Isännöinti Kiinteistötahkola energiaremontti
Energiaremontit
3.4.2024

Näin energiaremontti puolitti taloyhtiöiden lämmityskustannukset – Lue tarina Kiinteistötahkolan isännöinnistä

https://www.youtube.com/watch?v=_ORxHDBHqx4 Tontinvuokran nousu ja kasvavat lämmityskulut käynnistivät energiaremontin suunnittelun  Nelisen vuotta sitten länsihelsinkiläinen taloyhtiö sai…
Isännöinti
13.4.2023

Taloyhtiöiden hallitukset ikääntyvät

Taloyhtiöiden hallitukset ikääntyvät Kirjoittaja: Tuomo Pohjanen Omassa työssäni Kiinteistötahkolassa asiakashankinnan, sekä asiakaskokemuksen kehittämisen parissa olen…
Isännöinti
7.3.2023

Miten isännöintipalveluita tulisi vertailla?

Isännöintipalveluiden vertaileminen on hyödyllistä.  Kirjoittaja: Tuomo Pohjanen Isännöintipalveluita on tarjolla runsaasti monenlaisiin tarpeisiin, tarkoituksiin, erikokoisiin…