17.6.2024

Munkin Isännöinti Oy:n ja Kiinteistötahkolan intressit kohtasivat

Pääkaupunkiseudulla Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten alueilla toimivan Munkin Isännöinti Oy:n isännöintiliiketoiminta siirtyi Kiinteistötahkola-konsernille 1.6.2024 alkaen.

Toimistoa vetänyt Markku Castrén siirtyy konsernin Vantaan toimiston palvelukseen ja jatkaa nykyisten asiakkuuksien parissa.

– Ratkaisuun on monta syytä. Nykyinen isännöintijärjestelmämme olisi joka tapauksessa pitänyt uusia, kirjanpitäjämme jäi eläkkeelle ja itsellänikin on jo ikää sen verran, että kohta on alettava miettiä muita kuin työasioita. Yhteydenotto osui kannaltamme sopivaan rakoon, Castrén kertoo.

– Asia oli vireillä ensimmäisen kerran jo pari vuotta sitten, mutta silloin palaset eivät vielä osuneet kohdilleen. Nyt hetki tuntui oikealta.

Kauppa mahdollistaa yhtäjaksoisen loman

Munkin Isännöinti Oy on perustettu vuonna 2012. Castrén oli toiminut useiden taloyhtiön hallituksissa ja osin niiden puheenjohtajanakin. Kokemusta hänelle oli kertynyt muun muassa isojen remonttien läpiviennistä. Sen seurauksena isännöinti toimialana alkoi kiinnostaa häntä, ja johti Castrénin AIT- ja ITS-koulutuksiin. Hallinnollisten asioiden hoitamisesta hänellä oli jo aiempaa työkokemusta.

– Tykkään tästä työstä edelleen, ja etenkin yhteistyöstä hallitusten kanssa. Ainoa negatiivinen asia on sen vaatima aika. Iltakokoukset vievät harmittavan paljon aikaa muulta elämältä.

– Kaupan yhteydessä sovittiin, että saan pitää kahden viikon yhtäjaksoisen loman. Sellaiseen ylellisyyteen ei ole aiemmin ollut mahdollisuutta. Lomat on aina täytynyt pitää muutaman päivän jaksoissa. Nyt aion nauttia lomasta kunnolla, Markku Castrén naurahtaa.

Lisähartiat helpottavat elämää

Loma-ja muiden sijaisjärjestelyjen lisäksi pienten yritysten haasteena on usein resurssien rajallisuus. Pienellä porukalla kannetaan isoa vastuuta.

– Tietyllä tavalla olo on helpottunut, kun esimerkiksi taloushallinnon osalta vastuuta voi nyt siirtää enenevässä määrin talouden ammattilaisille. Isommassa organisaatiossa on paljon osaamista ja tukea, josta myös asiakkaat hyötyvät, Castrén toteaa.

Munkin Isännöinnin asiakkaille muutos tarkoittaa muun muassa parantuvia sähköisiä palveluita, kun yhtiöt saavat käyttöönsä Kiinteistötahkolan pitkään kehittämän Premis-ohjelmiston. Sen avulla hallitukset ja osakkaat voivat seurata taloyhtiön asioita reaaliajassa.

Asiakkaille tietoa muutoksen vaiheista

Munkin Isännöinnin nykyiset asiakkaat siirtyvät Kiinteistötahkolan Vantaan toimiston asiakkaiksi. Konttorinjohtaja Janne Virtanen toivottaa heidät lämpimästi tervetulleiksi.

– Siirtyvien taloyhtiöiden tietoja on alettu perustaa järjestelmään, ja käymme siirtoon liittyvät asiat hallitusten kanssa vielä erikseen läpi. Tässä kohtaa yhtiöillä on myös hyvä tilaisuus arvioida omaa palvelutarvettaan. Monipuolisen palveluportaalin lisäksi Kiinteistötahkola voi tarjota heille muun muassa aiempaa kattavampia teknisen isännöinnin palveluita, Virtanen toteaa.

Lisätiedot: Kiinteistötahkola Vantaa, konttorinjohtaja Janne Virtanen, puh. 0207 488 346