5.4.2024

Kiinteistötahkola jatkaa Laatuisännöinti Oy:n isännöintitoimintaa

Yli 40 vuotta isännöinnin parissa työskennellyt Jukka Marttila jää eläkkeelle. Hänen Keravalla toimivan isännöintitoimistonsa, Laatuisännöinti Oy Marttilan, asiakkuudet siirtyvät Kiinteistötahkolan hoidettaviksi.

– Olen pähkäillyt eläkkeelle siirtymistä jo pidemmän aikaa. 28 vuotta Pukinmäessä toimineen toisen toimistomme liiketoiminta siirtyi Kiinteistötahkolalle jo aiemmin vuonna 2017, ja nyt oli Keravan toimiston vuoro. Kiinteistötahkolan suunnalta yhteydenpito asian tiimoilta on koko ajan ollut reilua ja suoraa. Se tuntui tässä vaiheessa parhaalta vaihtoehdolta, Jukka Marttila kertoo.

Eläkepäivien ohjelmaa ei ole vielä sen tarkemmin suunniteltu, mutta tuskinpa tekemisestä puutetta tulee.

– Ensi kesänä varmasti ainakin veneillään aiempaa enemmän.

Isännöinnissä muutos on pysyvää

Ennen isännöitsijän rooliaan Marttila ehti työskennellä kiinteistönvälitys- ja pankkialoilla. Neljän vuosikymmenen aikana isännöinnissä hän on ehtinyt kokea lukuisia isoja muutoksia.

Koulutukseltaan Marttila on rakennusinsinööri ja tradenomi, joten osaamista taloyhtiön elinkaaren hallintaan on ollut omasta takaa. Tarvittaessa sitä on täydennetty muiden asiantuntijoiden tietämyksellä.

– Lainsäädäntö, digitalisaatio ja asiakkaiden vaatimukset yhdessä ikääntyvän kiinteistökannan kanssa ovat tuoneet haasteita. Olemme panostaneet siihen, että korjaustoimet taloyhtiöissä tehdään ajallaan, eikä korjausvelkaa päästetä kasvamaan. Matkan varrella on toteutettu isojakin hankkeita, Jukka Marttila sanoo.

– Työelämästä on nyt huomattavasti helpompi jäädä sivuun, kun tietää, että asiakasyhtiöt ovat hyvässä kunnossa.

Kokoonsa ja resursseihinsa nähden Laatuisännöinti on pysynyt hyvin mukana kehityksessä myös oman toiminnan ja asiakaspalvelun digitalisoinnissa. Tältä osin asiakkaille on luvassa kuitenkin vielä parempaa. Kiinteistötahkola on pitkään kehittänyt Premis-järjestelmää, jonka asiakasportaalia myös Laatuisännöinnin asiakkaat voivat halutessaan jatkossa hyödyntää.

Asiakkaille tietoa askelmerkeistä

Laatuisännöinnin nykyiset asiakkaat siirtyvät Kiinteistötahkolan Vantaan toimiston asiakkaiksi. Konttorinjohtaja Janne Virtanen toivottaa heidät tervetulleiksi.

– Olemme jo kontaktoineet taloyhtiöiden hallituksia, ja käymme siirtoon liittyvät asiat ja vaiheet heidän kanssaan läpi. Yhtiöt voivat samalla arvioida omaa palvelutarvettaan. Monipuolisen palveluportaalin lisäksi heille on tarvittaessa tarjolla muun muassa aiempaa kattavampia teknisen isännöinnin palveluita.

– Yhteisissä neuvotteluissa sopimusten sisällöt käydään läpi ja päivitetään tähän nykytilanteeseen. Neuvottelut pyritään viemään päätökseen ripeällä aikataululla lähiviikkojen aikana, Virtanen toteaa.

Lisätietoja

Kiinteistötahkola Vantaa, konttorinjohtaja Janne Virtanen, puh. 0207 488 346