17.6.2024

Kiinteistöpalvelu Leinon mukaantulo on monen asian summa

Pirkanmaalla toimivan Kiinteistöpalvelu Leino Oy:n isännöintiliiketoiminta siirtyi Kiinteistötahkola-konserniin 1.6.2024 alkaen. Toimitusjohtaja, isännöitsijä Martti Leino, AIT, LKV jatkaa asiakasyritystensä henkilöisännöitsijänä Kiinteistö-Tahkola Tampere Oy:n palveluksessa.

Martti Leino on ollut alalla vuodesta 1992. Ennen isännöitsijäksi siirtymistään hän toimi rakennusalalla toimistopäällikkönä. Kiinteistöpalvelu Leino Oy on perustettu vuonna 2006 yrityskaupan jälkeen. Isännöintipalveluiden lisäksi yhtiö on tarjonnut jonkin verran myös vuokravälitystä.

– Tämän ratkaisun taustalla on monta asiaa. Ala muuttuu koko ajan vaativammaksi, ja esimerkiksi digitaalisiin palveluihin olisi pitänyt satsata rajusti. Asiakkaiden vaatimukset ovat tältä osin koko ajan kasvaneet. Kun ikääkin alkaa jo olla, ei ollut enää oikein mieltä lähteä panostamaan uusien asioiden kehittämiseen, Martti Leino toteaa.

– Sain muutamia yhteydenottoja ja Kiinteistötahkolan tarjoama kokonaisratkaisu tuntui parhaalta. Heillä on jo valmiiksi toimivat digitaaliset palvelut ja valtakunnallinen, iso organisaatio, josta löytyy paljon asiantuntemusta.

Myös yrityksessä kirjanpitäjänä ja vastikevalvojana toimiva Mariette Leino siirtyy konsernin palvelukseen Tampereen toimiston taloushallintoyksikköön.

Perheyritys löysi toisen samanlaisen

Kiinteistöpalvelu Leino on puhtaasti perheyritys. Sen tunnusmerkkejä ovat joustavuus ja mutkaton asiakaspalvelu.

– Tietysti muutoksessa on aina oma jännityksensä. Jatkan kuitenkin yhteistyötä nykyisten asiakkaittemme kanssa, ja uskon siirron menevän jouhevasti, Martti Leino sanoo.

Kiinteistötahkola on valtakunnallinen yritys, mutta sekin on pohjimmiltaan perheyritys nyt jo toisessa sukupolvessa. Kaikki pääomistajat ovat mukana yrityksen operatiivisessa työssä.

– Asiakkaidemme kannalta on hienoa, että heille on nyt tarjolla kaivattuja sähköisiä palveluita. Isommat resurssit mahdollistavat myös aivan toisen tasoiset kehitysmahdollisuudet.

Kiinteistöpalvelu Leinon nykyiset asiakkaat voivat esimerkiksi ottaa käyttöön konsernin kehittämän Premis-ohjelmiston. Taloyhtiön hallitus näkee portaalista kaikki yhtiötä koskevat talous- ja perustiedot. Lisäksi hallitus hyväksyy laskut ja voi seurata kirjanpitoa ajantasaisesti. Portaali tarjoaa myös erinomaisen viestintävälineen eri osapuolten väliseen yhteydenpitoon.

Perustamistyö jo käynnissä

Kiinteistö-Tahkola Tampere Oy:n toimitusjohtaja Samuli Sandberg uskoo, että integraatio saadaan viedyksi läpi nopeassa aikataulussa.

– Perustamistyö siirtyvien taloyhtiöiden osalta on jo käynnissä. Joissain yhtiöissä tilikausi päättyy 30.6., ja niiden tilinpäätökset tehdään vielä vanhalla järjestelmällä. Kesän aikana kaikki siirtyvät yhtiöt saadaan laajempien sähköisten palvelujen piiriin.

– Premis avaa niin hallituksille kuin osakkaillekin uusia mahdollisuuksia asiointiin ja taloyhtiön tapahtumien seurantaan. Taloyhtiöillä on myös halutessaan käytettävissään laajemmat palvelut esimerkiksi teknisen isännöinnin tehtävissä, Sandberg sanoo.

Hallitusjäsenille järjestetään myöhemmin käyttökoulutusta Premis-järjestelmästä.

Lisätietoja: Samuli Sandberg, Kiinteistö-Tahkola Tampere Oy:n toimitusjohtaja, puh. 044  581 2430