14.10.2024

JMV Isännöinti osaksi Kiinteistötahkola-konsernia

Pirkanmaalla isännöintiliiketoimintaa harjoittavan JMV Isännöinnin ydinliiketoiminta siirtyi Kiinteistötahkola-konserniin 1.10.2024 alkaen. Isännöitsijä IAT Jyri Viitaniemi aloitti samana päivänä Kiinteistö-Tahkola Tampere Oy:n Hervannan toimiston isännöintitiimissä. 

JMV Isännöinti on perustettu vuonna 2012. Ennen päätoimista isännöintiliiketoimintaan siirtymistä Jyri Viitaniemi toimi pidemmän aikaa insinöörin tehtävissä teollisuuden parissa. Isännöitsijäksi hän ryhtyi saatuaan kolme asiakastaloyhtiötä eläkkeelle jääneiltä, tili- ja isännöintitoimistoyrittäjinä toimineilta vanhemmiltaan. 

– Asiakkaiden tarpeet ovat muuttuneet ja toiveet laajentuneet. Kun yksin tekee, niin se on aika iso työ. Tässä kohtaa oli järkevintä liittyä osaksi isompaa organisaatiota, jossa on valmiiksi leveämmät hartiat, enemmän resursseja toiminnan kehittämiseksi, Viitaniemi toteaa. 

Palvelunopeus kilpailutekijänä 

JMV Isännöinti on toiminut pääosin Tampereella ja Kangasalla. Muutamia asiakkaita on myös osassa lähikuntia. 

– Olen saanut paljon positiivista palautetta nopeasta reagoinnista ja huolellisesta paneutumisesta asiakastaloyhtiöiden tarpeisiin. Jatkan työtäni uuden työnantajan palveluksessa samalla asenteella, uusien kollegoiden tukemana ja osana laajempaa isännöintitiimiä. Se mitä tehdään, tehdään jatkossakin kunnolla, Viitaniemi toteaa. 

– Ratkaisuni oli pitkällisen pohdinnan tulosta. Yksin tehdessä kuorma on aika iso.  Isommassa organisaatiossa lisäkäsiä on lähellä. Se on sekä asiakkaan että minunkin etuni. 

Läpinäkyvyys on ajan vaatimus 

Digitaalisten palveluiden kehittäminen on ollut Kiinteistötahkolan agendalla jo vuosien ajan. Se on kehittänyt oman Premis-portaalin, josta löytyvät kaikki taloyhtiötä koskevat talous- ja perustiedot. Hallitus näkee ajantasaisen kirjanpidon tositteineen sekä taloyhtiölle osoitetut laskut. Premis toimii myös viestintäkanavana taloyhtiön ja isännöinnin välillä. 

Isännöinnin läpinäkyvyys on ajan vaatimus. 

– Asiakastaloyhtiömme saavat nyt käyttöönsä Kiinteistötahkolan pitkään kehittämän Premis-ohjelmiston. Sen avulla hallitukset ja osakkaat voivat seurata taloyhtiön asioita reaaliajassa, Jyri Viitaniemi toteaa. 

Kiinteistötahkolalla on laajaa osaamista myös teknisen isännöinnin palveluissa. JMV Isännöinnin asiakastaloyhtiöt voivat jatkossa hyödyntää heidän ammattitaitoaan. 

Siirtymävaihe sujuvasti läpi 

JMV Isännöinnin asiakkaat siirtyvät Kiinteistötahkolan Tampereen Hervannan toimiston asiakkaiksi. Varatoimitusjohtaja Lasse Mällinen uskoo siirron onnistuvan sujuvasti ja toivottaa uudet asiakkaat tervetulleiksi. 

– Taloyhtiön tietojen siirto on parhaillaan käynnissä, ja käymme muutokseen liittyvät asiat hallitusten kanssa vielä erikseen läpi, Mällinen kertoo. 

– Jyri hoitaa vanhoja asiakkaitaan samaan tapaan kuin ennenkin, mutta saa tuekseen isännöintitiimimme vahvan osaamisen. Taloyhtiöille siirron vaikutukset arkeen ovat tässä kohtaa siten varsin vähäisiä. 

Hallituksille järjestetään myöhemmin Premis-käyttökoulutus, jossa opastetaan uuden järjestelmän täysimääräiseen hyödyntämiseen. 

Lisätietoja:
Kiinteistö-Tahkola Tampere Oy, Hervannan toimisto
varatoimitusjohtaja Lasse Mällinen, puh. 0207 488 320, lasse.mallinen@kiinteistotahkola.fi