Yleinen
22.10.2024

Miten valita hyvä isännöintipalvelu?

Asunto-osakeyhtiön hallinnointi on monimutkainen tehtävä, joka vaatii ammattitaitoista isännöintiä. Hyvä isännöintipalvelu voi merkittävästi parantaa kiinteistön arvoa ja asukkaiden elämänlaatua. Mutta miten valita hyvä isännöintipalvelu? Tässä valintaoppaassa käymme läpi tärkeimmät asiat, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Mitä isännöintipalvelut sisältävät?

Isännöintipalvelut kattavat laajan kirjon tehtäviä, jotka vaihtelevat hallinnollisista tehtävistä tekniseen ylläpitoon. Hallinnollisiin tehtäviin kuuluvat esimerkiksi taloushallinto, kirjanpito, tilinpäätökset ja veroilmoitukset. Lisäksi isännöitsijä huolehtii asunto-osakeyhtiön kokousten järjestämisestä ja päätösten toimeenpanosta.

Tekninen isännöinti puolestaan sisältää kiinteistön huollon ja kunnossapidon, kuten LVI-järjestelmien tarkastukset, hissien huollot ja energianhallinnan. Kiinteistöhuolto on olennainen osa isännöintipalvelua, ja sen avulla varmistetaan, että kiinteistö pysyy hyvässä kunnossa ja asukkaat ovat tyytyväisiä.

Hyvä isännöintipalvelu tarjoaa myös asiakaspalvelua, joka auttaa asukkaita ja osakkaita heidän kysymyksissään ja ongelmissaan. Tämä voi sisältää esimerkiksi osakasluetteloiden ylläpidon ja hallituksen neuvonnan.

Kuinka vertailla isännöintipalveluita?

Isännöintipalveluiden vertailu kannattaa aloittaa kartoittamalla omat tarpeet ja odotukset. Mieti, mitkä palvelut ovat välttämättömiä ja mitkä toivottavia. Tämän jälkeen voit pyytää tarjouksia eri isännöintiyrityksiltä ja vertailla niitä keskenään.

Vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota palveluiden laajuuteen ja sisältöön. Tarkista, mitä palveluita tarjoukseen sisältyy ja mitkä ovat mahdollisia lisäkustannuksia aiheuttavia palveluita. On myös hyvä selvittää, millainen on isännöitsijän kokemus ja osaaminen sekä millaisia digitaalisia palveluita he tarjoavat.

Muista myös tarkistaa, miten isännöitsijä hoitaa viestinnän ja asiakaspalvelun. Hyvä isännöitsijä on helposti tavoitettavissa ja vastaa nopeasti asukkaiden ja osakkaiden kysymyksiin.

Millaisia kustannuksia odottaa isännöinniltä?

Isännöintipalveluiden kustannukset vaihtelevat suuresti riippuen palveluiden laajuudesta ja kiinteistön koosta. Yleensä isännöintipalveluista maksetaan kiinteä kuukausimaksu, joka kattaa peruspalvelut. Tämän lisäksi voi olla erillisiä maksuja esimerkiksi suurista korjaushankkeista tai erityisasiantuntijoiden käytöstä.

On tärkeää, että isännöintipalveluiden hinnoittelu on läpinäkyvää ja reilua. Pyydä aina selkeä erittely kustannuksista ja varmista, että ymmärrät, mistä maksat. Hyvä isännöitsijä tarjoaa myös mahdollisuuden neuvotella hinnoista ja palvelupaketeista, jotta ne vastaavat juuri sinun asunto-osakeyhtiösi tarpeita.

Meillä Kiinteistötahkolassa on kehitetty laskuri, joka antaa arvion hallintokuluista, mikäli ostaisitte isännöinti- ja kirjanpitopalvelut meiltä. Tämä auttaa hahmottamaan, millaisia kustannuksia isännöinnistä voi odottaa.

Asiakaspalautteiden ja suositusten merkitys

Asiakaspalautteet ja suositukset ovat arvokas tietolähde, kun valitset isännöintipalvelua. Ne kertovat, miten hyvin isännöitsijä on suoriutunut tehtävistään ja kuinka tyytyväisiä asiakkaat ovat olleet palveluun. Hyvä isännöitsijä kerää aktiivisesti palautetta ja kehittää toimintaansa sen perusteella.

Kannattaa kysyä suosituksia muilta asunto-osakeyhtiöiltä ja tutustua isännöintiyrityksen saamiin arvosteluihin. Voit myös pyytää isännöitsijältä referenssejä ja ottaa yhteyttä heidän nykyisiin asiakkaisiinsa saadaksesi lisätietoa palvelun laadusta.

Me Kiinteistötahkolassa panostamme asiakaspalautteen keräämiseen ja toiminnan jatkuvaan kehittämiseen. Tavoitteenamme on olla alan halutuin osaaja, ja siksi kuuntelemme tarkasti asiakkaidemme toiveita ja tarpeita.

Yhteenvetona, hyvä isännöintipalvelu on monipuolinen, luotettava ja asiakaslähtöinen. Se tarjoaa kattavat hallinnolliset ja tekniset palvelut, on kustannustehokas ja kerää aktiivisesti asiakaspalautetta. Kun valitset isännöintipalvelua, muista vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti ja valita sellainen palveluntarjoaja, joka vastaa parhaiten asunto-osakeyhtiösi tarpeita.