Sijoitusasunnon on tarkoitus tuottaa sinulle voittoa: joko arvonnousun tai vuokratuoton myötä. Siksi sijoitusasunnon hankinnassa kannattaakin luottaa ennemmin järkeen ja lukuihin, kun tunteeseen.

Vuokratuotto on asunnosta sen vuokraamisen myötä saatavaa kassavirtaa. Vuokratuotosta maksetaan asunnon kulut ja ihannetilanteessa myös voittoa sijoittajalle. Vuokratuotto on hyvä mittari sijoitusasunnon kannattavuuden arviointiin ja sijoitusasuntojen vertailuun.

Nyrkkisääntönä on, että hyvän sijoitusasunnon vuokratuotto on vähintään 4 %. Runsaampaa kassavirtaa tavoittelevan kannattaa pyrkiä jopa 8 % vuokratuottoon, pitkäaikaisempaa sijoitusta ja arvonnousua hakevalle voi riittää jo 4-5 % vuokratuotto.

Millainen on hyvä sijoitusasunto?

Aloittaessasi asuntosijoittamisen, tutustu huolella eri kaupunkeihin ja alueisiin. Kun tavoittelet hyvää vuokratuottoa, asunto kannattaa hankkia kasvavalta ja kehittyvältä alueelta.

Hyvää vuokratuottoa tavoiteltaessa keskity seuraavanlaisiin asuntokohteisiin:

  • yksiöt tai pienet kaksiot
  • peruspalvelut lyhyen välimatkan päässä
  • nopeat liikenneyhteydet opiskelu- tai työpaikkakeskittymiin
  • yleistä markkinahintatasoa edullisemmat asunnot
  • pienen mutta kasvavan kaupungin keskusta-asunnot tai kohteet, joista on hyvät kulkuyhteydet korkeakoulukampuksille
  • suurten kaupunkien kasvavat lähiöt hyvien kulkuyhteyksien varrella
  • kohteet, joissa taloyhtiön vastikkeet on laskettu sijoittajille sopiviksi

Ilmainen oppaamme asuntosijoittamisesta tarjoaa hyödyllistä tietoa asuntosijoittamisesta ja sopivan sijoitusasunnon valinnasta – olit sitten vasta aloittelija tai jo kokenut asuntosijoittamisen konkari.

Kuinka minimoin asuntosijoittamisen riskit?

Asuntosijoittamisessa on kaksi suurinta riskiä:

  • ns. tyhjien kuukausien riski, jolloin tyhjillään oleva asunto ei tuota mitään, vaan aiheuttaa ainoastaan kuluja
  • vuokralaisten aiheuttamat riskit: vuokralaiset eivät maksa vuokriaan tai aiheuttavat vahinkoa.

Kumpaakin näistä riskeistä voit pienentää yhdessä Kiinteistötahkolan vuokravälittäjän kanssa. Vuokravälittäjä pitää huolen siitä, että uuden vuokralaisen etsintä on nopeaa ja asuntoosi valikoituu sopivat vuokralaiset.

Kiinteistötahkolan vuokravälittäjät auttavat sinua määrittämään sijoitusasunnollesi sopivan vuokratason asunnon sijainnin, koon sekä kunnon huomioonottaen. Autamme myös sijoitusasuntojen vertailussa ja vuokratuottojen arvioinnissa.

Lue lisää

Isännöinti Kiinteistötahkola energiaremontti
Energiaremontit
3.4.2024

Näin energiaremontti puolitti taloyhtiöiden lämmityskustannukset – Lue tarina Kiinteistötahkolan isännöinnistä

https://www.youtube.com/watch?v=_ORxHDBHqx4 Tontinvuokran nousu ja kasvavat lämmityskulut käynnistivät energiaremontin suunnittelun  Nelisen vuotta sitten länsihelsinkiläinen taloyhtiö sai…
Kiinteistötahkola logo

Miten sijoitusasunnosta saa jäämään käteen rahaa? Nämä asiat asuntosijoittajan pitää huomioida 

https://www.youtube.com/watch?v=QH11diLMQWA Asuntosijoittaminen on käynyt viime vuosina läpi turbulenssia. Kulut, hoitovastikkeet ja lainojen korot ovat nousseet…

Asuntosijoittamisen suurin riski on olla aloittamatta

Jos asut yksityisasunnossa ja luotat asunnon arvonnousuun pitkällä aikavälillä, olet jo tavallaan asuntosijoittaja. Mutta entä…