Viihtyisää

asumista!

Pyydä tarjous isännöinnistä Jätä tarjouspyyntö
 
Blogi / Lämmintä ja mukavaa asumista – myös talvella

Lämmintä ja mukavaa asumista – myös talvella

« Takaisin listaukseen

27
Tammikuu

Asuntojen oikea sisälämpötila mietityttää ihmisiä joka vuosi. Paukkupakkasten tullen asukas saattaa toisinaan havahtua siihen, että patteri ei tunnukaan lämpiävän, ja sisätiloissa täytyy hytistä kylmästä. Suositeltava asuinhuoneistojen sisälämpötila on 2022 ºC, ja jos lämpötila pysyy pitkään näiden viitearvojen ylä- tai alapuolella, voi soitto kiinteistöhuoltoon olla paikallaan.

Tarkista patterien toimivuus

Tavallisimmin kerrostaloasunnot lämpiävät vesikiertoisten lämmityspattereiden avulla, joissa kiertoveden lämpötila on säädetty automaattisesti ulkolämpötilan mukaan. Käsikäyttöisten termostaattiventtiilien avulla voidaan säädellä asunnon huoneistokohtaista lämpötilaa.

Koska termostaatti säätelee patterin sisällä virtaavan veden lämpötilaa, on tavallista, että patteri saattaa välillä tuntua lämpimältä vain yläosastaan. Jos patteri tuntuu jatkuvasti lämpiävän epätasaisesti tai sen sisältä kuuluu pulputtava ääni, voi pattereiden ilmaaminen olla tarpeen. Ilmaamista ei kannata lähteä kokeilemaan omin päin, vaan soittaa suosiolla huoltoyhtiölle, jos ilmaaminen ei ole ennestään tuttua puuhaa.

Älä peitä patteria!

Jotta patteri pääsee toimimaan oikein, on sen ympäristö syytä pitää mahdollisimman tyhjänä. Patterin eteen kannattaa jättää puolisen metriä tyhjää tilaa, jotta termostaatti pystyy mittaamaan sisälämpötilan oikein ja lämpö pääsee leviämään tasaisesti huoneeseen.

Patterin eteen kasatut tavarat tai suuret huonekalut saattavat häiritä patterin toimintaa. Myös raskaat ja peittävät verhot voivat vaikuttaa patterin toimivuuteen.

Seuraa lämpötilaa sisälämpömittarilla

Asunnon lämpötilaa voi olla vaikea arvioida tarkasti pelkästään omien havaintojen perusteella. Toisinaan lämpötilan tunteeseen kun voi vaikuttaa sekin, liikummeko ja puuhastelemmeko asunnossa vai istummeko paikallamme.

Tarkan mittaustuloksen saamiseksi kannattaa asuntoon hankkia kunnollinen sisälämpömittari. Sisälämpömittari sijoitetaan asunnossa sisäseinälle, sinne, missä oleskellaankin. Ulkoseinien läheisyydessä lämpötila saattaa olla alhaisempi, mikä puolestaan vaikuttaa mittaustuloksen oikeellisuuteen. Jos lämpötila pysyttelee pitkään alle suositeltujen viitearvojen, kannattaa ottaa yhteyttä huoltoyhtiöön.

 

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä ja seurantatekniikoita, mikäli annat niille suostumuksen. Tietoja voidaan siirtää EU:n ulkopuolelle. 

Lisätietoa

Google
Kävijäseurantaan ja markkinointiin liittyvä tiedonkeruu
Facebook
Markkinointiin liittyvä tiedonkeruu
Adform ja Smart AdServer
Uudelleenmarkkinointi
Hyväksy
Kiellä
Peru