Huolehdimme.

Aina hieman enemmän.

Pyydä meiltä tarjous isännöinnistä! Jätä tarjouspyyntö
 
Blogi

Asiaa asumisen arjesta

15
Lokakuu

Sopiva sisälämpötila ja sisäilman kosteus

Sopiva sisälämpötila ja sisäilman kosteus ovat sekä asumismukavuuskysymys että terveyskysymys. Sisälämpötilaa ja ilman kosteutta on hyvä seurata kunnollisella mittarilla. Mikäli lämpötilat tai ilman kosteus ovat toistuvasti tai jatkuvasti liian korkeat tai matalat on syytä ottaa yhteys taloyhtiösi kiinteistönhuoltoon.

13
Syyskuu

Kotivakuutus – miksi vuokralainen tarvitsee kotivakuutuksen?

Kotivakuutus vaaditaan nykyään lähes aina jo vuokrasopimuksessa. Vuokralaisen onkin syytä ottaa kotivakuutus ja pitää se voimassa sekä ajantasalla koko vuokralla asumisen ajan. Kotivakuutus on ennenkaikkea vuokralaisen oma etu. Ilman vakuutusta voi joutua itse maksamaan isojen vahinkojen kulut.

14
Elokuu

Vuokrankorotus tai vuokrantarkistus

Vuokrankorotus, tai virallisemmin vuokrantarkistus, voidaan vapaa-rahoitteisessa vuokra-asunnossa tehdä vuokrasopimuksessa sovittujen ehtojen mukaan. Tietyin ehdoin vuokrankorotus voidaan tehdä myös muutoin kuin vuokrasopimuksessa sovituin tavoin, mutta näistä on aina neuvoteltava vuokralaisen kanssa. Vuokralla asuvan on hyvä tuntea vuokrankorotukseen liittyvät ehdot, ja ehdot on syytä varmistaa tehdessään vuokrasopimusta.

11
Heinäkuu

Takuuvuokra – mikä se on ja miten paljon sitä maksetaan?

Takuuvuokra tai vuokravakuus mainitaan monesti vuokra-asuntoimoituksissa. Mikä takuuvuokra on ja miksi se maksetaan? Kuinka paljon takuuvuokra on? Kerromme myös, milloin takuuvuokra maksetaan takaisin ja milloin vuokranantajalla on oikeus jättää vuokravakuus palauttamatta.

13
Kesäkuu

Taloyhtiön yleisavain – kuka saa mennä asuntooni ja milloin?

Vuokralaisena asuntosi monet huoltotoimet kuuluvat taloyhtiön vastuulle ja heidän täytyy päästä asuntoosi suorittamaan näitä huoltotoimia tai tarkastuksia. Taloyhtiön yleisavainta ei luovuteta kenelle tahansa ja sen käyttöön liittyy tiettyjä sääntöjä. Sinulla on vuokralaisenakin oikeus kotirauhaan. Tässä blogissa kerromme, kenellä yleisavain on yleensä hallussa ja milloin sillä saa tulla sisään asuntoosi.

17
Toukokuu

Kenen vastuulla palovaroitin on vuokra-asunnossa?

Vuokralla asuessa jaat monet vastuut vuokranantajan ja taloyhtiön kanssa. Aina ei ole selvää kenelle osapuolelle mitkäkin velvollisuuden kuuluvat. Palovaroitin on ollut pakollinen jokaisessa asunnossa jo lähes 20 vuoden ajan. Mutta kenelle kuuluu vastuu palovaroittimien hankkimisesta ja kunnossapidosta?

15
Huhtikuu

Jätteen vähentäminen

Jätteen määrä on ollut jatkuvassa kasvussa. Jätteen vähentäminen säästää sekä luontoa että jätehuoltokustannuksia. Parhaillaan jätehuollon kustannusten vähentyminen heijastuu myös asumiskustannuksiin. Meidän kaikkien olisi hyvä tehdä osamme jätteen vähentämiseksi. Jätteen määrää voi vähentää välttämällä turhaa kulutusta, lajittelemalla ja kierättämällä. Pienilläkin teoilla voi olla iso merkitys!

18
Maaliskuu

Asuminen taloyhtiössä – sopuisan asumisen vinkit

Kun asut taloyhtiön asukkaana naapurisi ovat heti seinän takana etkä saa samanlaista rauhaa kuin omakotitalossa. Taloyhtiöasuminen, etenkin kerrostaloissa, aiheuttaa joskus kitkaa naapurien välille. Taloyhtiössä asuessa on otettava huomioon naapurit ja muistettava järjestyssäännöt. Naapurin normaaliin elämään kuuluvat äänet tulee myös sallia ja kestää. Lue vinkkimme sopuisaan elämiseen!

18
Helmikuu

Muutto uudelle paikkakunnalle

Monen ihmisen elämässä tulee tilanne, jossa joutuu muuttamaan tutuista ympyröistä täysin uuteen paikkaan. Tyypillisesti muutto uudelle paikkakunnalle tapahtuu esimerkiksi opiskelun tai uuden työpaikan vuoksi. Muutto uuteen paikkaan voi tuntua jännittävältä ja innostavalta, mutta se voi olla myös pelottavaa ja aiheuttaa stressiä, etenkin yksin muuttaessa.

16
Tammikuu

Voinko säästää asumiskuluissa vuokralaisena?

Vuokralaisena monet asumiskulusi ovat kiinteät. On kuitenkin asioita, joihin voit vaikuttaa ja joiden avulla voit säästää asumismenoissasi. Lue vinkkimme asumiskuluissa säästämiseen!

17
Joulukuu

Vuokra-asunnon siivous – joulusiivous

Jouluaattoon on enää hetki ja alkaa olla viime hetket tehdä joulusiivous kotona. Vietät joulun sitten kotona tai reissun päällä on joulun alla mukava tehdä perusteellinen siivous. Kotiin on joululoman jälkeen mukavampi palata, kun siellä on puhdasta ja jouluna tietenkin haluaa kotona rauhoittua viettämään aikaa perheen kanssa sen sijaan, että miettisi villakoiria nurkissa ja tiskivuorta keittiössä. Kokosimme vinkkejä joulusiivoukseen. Jos ehdit jo hoitaa siivouksen alta pois, varmista vielä vinkeistämme, että muistit kaiken!

16
Marraskuu

Vuokra-asunnon siivous – kalkinpoisto

Vuokralaisen velvollisuuksiin kuuluu pitää hyvää huolta vuokra-asunnosta. Asunnon siistinä pito helpottaa asunnon kunnossapitoa ja on myös asukkaalle itselleen mielekkäämpää. Perussiivous on varmasti useimmilla hallussa, mutta siivouksessa joskus pienet yksityiskohdat unohtuvat. Kalkinpoisto hanoista, keittiön ja kylpyhuoneen pinnoilta sekä kodinkoneista voi helposti unohtua. Tässä vinkkimme kalkkitahrojen ehkäisyyn sekä niiden poistoon.

11
Lokakuu

Uudiskohteen vuokraaminen

Tällä hetkellä rakennetaan paljon uusia asuinrakennuksia ympäri Suomea. Uudiskohteen vuokraaminen on kannattavaa monella tapaa. Pääset täysin käyttämättömään asuntoon ilman edellisen vuokralaisen jälkiä ja usein uudiskohteet ovat hyvin ja nykyaikaisesti varusteltuja.

19
Syyskuu

Vuokrasopimus – mitä vuokra sisältää?

Varsinkin ensimmäiseen vuokra-asuntoon muuttaessa voi olla epäselvää, mitä kaikkea vuokra sisältää ja mitä ei. Vuokrasopimus tuleekin aina lukea huolellisesti ennen sen allekirjoittamista. Jos jokin asia on epäselvä ja askarruttaa, kannattaa asiasta kysyä reippaasti vuokranantajalta.  Nykyään vuokriin voi sisältyä erilaisia asioita. Toisessa vuokra-asunnossa vesimaksu kuuluu vuokrahintaa, toisessa vedestä peritään erillinen maksu. Selvitä myös kuuluuko vuokraasi esimerkiksi pesutuvan käyttö.

21
Elokuu

Miksi vuokralla asuminen kannattaa?

Suomalaiset ovat pitkään ja perinteisesti arvostaneen omistusasuntoja. Vaikka omistusasunnossa onkin omat etunsa, on myös vuokralla asumisessa monia hyviä puolia ja etuja, joita ei aina tule heti ajatelleeksi. Vuokra-asuminen onkin viime vuosina alkanut nostaa suosiotaan. Nuorten lisäksi esimerkiksi eläkeläiset asuvat vuokralla yhä useammin. Mitä etuja vuokralla asuminen siis sisältää?

18
Heinäkuu

Kimppakämppä – yhdessä vuokralla?

Kimppakämppä kaverin tai useamman kanssa? Soluasunto? Vuokra-asumisessa on monia vaihtoehtoja. Kimppa-asuminen on yleistä opiskelijoiden keskuudessa, mutta yleistyy myös muilla kuin opiskelijoilla. Kimppa-asumisen etu on ehdottomasti edullisuus. Usein kahden tai useamman asukkaan on mahdollista vuokrata isompi asunto paremmalla sijainnilla kuin yksin asujan.

18
Kesäkuu

Parvekegrillaus – saanko grillata parvekkeella?

Kesän nautintoihin kuuluu perinteisesti grilliruoka. Mikäli asuu kerrostalossa ja käytössä ei ole omaa pihaa tai taloyhtiön yhteistä grillipaikkaa, voi mieli tehdä hankkia grilli parvekkeelle. Onko parvekegrillaus sallittua ja mitä tulee ottaa huomioon?

16
Toukokuu

Pienen asunnon sisustus

Pienessä kaupunkikodissa neliömäärä ei aina ole niin suuri kuin toivoisi. Pienen asunnon sisustus on kuitenkin mahdollista tehdä sekä kauniisti että tilan maksimoiden. Kiinnitä huomio muun muassa seinätilaan ja huonekaluvalintoihin!

18
Huhtikuu

Jätehuolto ja kierrätys taloyhtiössä

Keväällä moni tekee kevätsiivouksen ja asunnosta kannetaan pois paljon jätettä ja turhaa tavaraa. Samoin muuton yhteydessä monesti jätettä kertyy. Lisäksi aivan arkisessa elämässä asunnoissa kertyy monenlaista jätettä. Onkin hyvä tutustua taloyhtiön jätehuoltoon ja jätteiden kierrätykseen. Mitä voin viedä taloyhtiön jätepisteeseen ja mikä kuuluu kierrätysasemille?

13
Maaliskuu

Vuokra-asunnon sisustusvinkit keväälle

Kevätauringon paistaessa kodin sisustusta on ihana piristää. Vuokra-asunnossa ei aina pysty tekemään suuria sisustusratkaisuja, mutta pienilläkin teoilla saa kotiin uutta ilmettä. Kokosimme sisustusvinkit vuokrakodin kevääseen ja vastaamme kysymykseen: saako vuokra-asunnossa maalata tai tapetoida?

15
Helmikuu

Vinkit sujuvaan muuttoon

Olet löytänyt uuden ihanan kodin, nykyinen asuntosi on irtisanottu ja uusi vuokrasopimus allekirjoitettu. Nyt on aika alkaa suunnitella itse muuttoa. Valmistautumalla hyvin ja ajoissa muuttoon takaat itsellesi ja apulaisillesi stressittömän muuton. Kokosimme parhaat vinkit sujuvaan muuttoon!

25
Tammikuu

Muuttamassa pois vuokra-asunnosta?

Oletko vaihtamassa vuokrakotia? Kun muutat pois vuokra-asunnosta, muista tarkistaa irtisanomisaikasi. Irtisanomisilmoitus kannattaa aina toimittaa kirjallisena.

17
Tammikuu

Isännöintisopimuksen sisältö, mitä hintaan kuuluu?

Eri yrityksien, julkishallinnon organisaatioiden ja jopa yksityisten ihmisten toiminnasta tehdään vuosittain erilaisia reklamaatioita. Osa reklamaatioista on hyvinkin aiheellisia, toiminta ei ole yltänyt sille tasolle, mitä asiakkaalla olisi ollut oikeus olettaa. Osa reklamaatioista taas liittyy siihen, että odotusarvo ja todellisuus eivät ole kohdanneet. Niissä tilanteissa on monesti kyse myös myyntitilanteissa muodostuneista mielikuvista ostettavan tuotteen tai palvelun tasosta. Joskus syynä on myös se, että asiakas ei jostain syystä tunne sopimuksen sisältöä ja reklamoi sellaisesta asiasta, joka ei ole alun perinkään kuulunut hintaan.

20
Joulukuu

Joulu on taas!

Joulun aika on valon ja yhdessäolon juhlaa. Kun pidät mielessä muutaman asumiseen liittyvän seikan, voi joulutunnelmaan heittäytyä rennoin ja iloisin mielin.

29
Marraskuu

Isännöitsijä vai huoltoyhtiö – kenelle ilmoitan?

Toisinaan vuokralaisen voi olla vaikea hahmottaa, mitkä asiat asumisessa kuuluvat isännöitsijän ja mitkä huoltoyhtiön vastuulle. Isännöitsijän ja huoltoyhtiön tehtävät ovat kuitenkin keskenään varsin erilaiset. Tässä artikkelissa esitellään muutamia tavallisimpia isännöitsijän ja huoltoyhtiön vastuita vuokralaisen näkökulmasta.

23
Marraskuu

Taloyhtiöstrategia sitouttaa suunnitelmalliseen kiinteistönpitoon

Ossi Osakas on ostamassa ensimmäistä asuntoaan Helsingin Lauttasaaresta. Asunto vaikuttaa täydelliseltä, mutta isännöitsijäntodistuksessa on maininta julkisivuremontin suunnittelun käynnistämisestä ja lisäksi myös hissit olisivat korjauksen tarpeessa. Tarkempia tietoja remonttien aloituksesta ei paksuista paperinipuista löydy - tai tietoja siitä, kuinka ne tultaisiin rahoittamaan. Ossi päättää soittaa suoraan isännöitsijälle ja kysellä lisää tietoja varmistuakseen ostopäätöksestään.

1
Marraskuu

Vuokra-asumisen aakkoset

Kotivakuutus, takuuvuokra, saunavuoro... Vuokralaisen arkeen kuuluu monia käsitteitä, joista monen merkitys selviää taloyhtiön järjestyssäännöistä. Tässä artikkelissa on listattuna muutamia yleisimpiä käsitteitä, jotka kuuluvat vuokralaisen arkeen.

25
Lokakuu

Vastuunjako yhtiön ja osakkaan välillä osa 1

Isännöitsijän tehtäviin kuuluu joskus tilanteita, joissa joudutaan menemään vahvasti epämukavuusalueelle. Yksi tällainen aihealue on vastuunjako yhtiön ja osakkaan välillä, siinä kuljetetaan jobin postia ja vastaanotto ei ole aina kovin hyvä.

28
Syyskuu

Vuokralainen, muista kotivakuutus!

Useimmissa vuokra-asunnoissa vuokrasopimus edellyttää kotivakuutuksen ottamista. Kotivakuutus on tärkeä muistaa, sillä vahingon sattuessa vakuutus voi pelastaa monelta harmilta.

6
Syyskuu

Ideoita hallitustyöskentelyyn: Tehokas kokous videoneuvotteluna

Monille kokoukset saattavat olla se pakollinen paha hallitustyöskentelyssä. Ne saattavat viedä useamman tunnin työpäivästä tai vapaa-ajasta, voivat olla hankalia ajoittaa kaikkien kalenteriin sopivaksi sekä aiheuttaa matkakuluja, jotta kaikki saadaan samaan paikkaan samaan aikaan. Myös kokouspaikka saattaa löytyä taloyhtiön lähes ikkunattomasta kellaritilasta, joka ei välttämättä ole ilmanvaihdollisestikaan suunniteltu kokoustamiseen.

29
Elokuu

Muistitko nämä kohdat loppusiivouksessa?

Loppusiivouksen tarkoituksena on saada asunto niin siistiksi, että uusi asukas pääsee muuttamaan uuteen kotiinsa ilman erillistä siivoamista. Erityisen tarkkaa puhdistusta vaativia tiloja ovat keittiö ja kylpyhuone, joissa pitää muistaa myös sellaiset siivottavat kohdat, jotka perussiivouksessa jäävät vähemmälle huomiolle. Tarkista tästä muutama erityinen paikka, jotka loppusiivouksen tiimellyksessä pääsevät usein unohtumaan.

22
Elokuu

Energian säästäminen taloyhtiössä

Taloyhtiöiden kulurakenteissa on isoja eroja, pienillä yhtiöillä on monesti huomattavasti suppeampi ostettujen palveluiden määrä kuin isommilla. Kulurakenteeseen vaikuttavia tekijöitä on paljon, esimerkiksi taloyhtiön koko vaikuttaa, yhtiön iällä ja sijainnilla on merkitystä. Yhteistä kaikille yhtiöille on kuitenkin se, että kaikissa yhtiöissä energiaa ja vettä käytetään eri muodoissa ja niistä muodostuu useimmiten isoimmat yksittäiset kuluerät tuloslaskelmassa.

27
Heinäkuu

Vinkit vuokra-asunnon etsimiseen – ja löytämiseen

Loppukesästä ja alkusyksystä vuokra-asuntomarkkinoilla on melkoinen ruuhka-aika, kun uudet opiskelijat etsivät asuntoa opiskelupaikkakunnilta. Vaikka ensimmäisellä asuntonäytöllä ei vielä tärppäisikään, kannattaa kodinetsintää jatkaa positiivisin mielin. Näillä vinkeillä voit helpottaa omaa asunnonhakuasi.

29
Kesäkuu

Vuokralainen, muista myös nämä velvollisuudet!

Vuokralaisen velvollisuuksiin kuuluu huoneiston huolellinen hoito vuokrasuhteen aikana. Säännöllinen siivous on helppo muistaa, mutta sen lisäksi vuokra-asunnon hoitoon kuuluu myös sellaisia velvollisuuksia, jotka saattavat toisinaan unohtua tai voi olla epäselvää, kenen vastuulla hoitotoimenpiteet ovat.

12
Kesäkuu

Taloyhtiön kevätsiivous – Hylätyt polkupyörät ja kuinka päästä niistä eroon?

Kevään ja kesän saapuessa on mukava hakea työmatkaa tai lenkkiä varten taas pitkän tauon jälkeen polkupyörä taloyhtiön pyörävarastosta. Pyörävarastossa saattaakin odottaa yllätys ja viime näkemältä pyörien määrä on lisääntynyt huimasti.

31
Toukokuu

Vinkit onnistuneisiin kesän juhliin kerrostalossa

Ylioppilasjuhlat, valmistujaiset, rippijuhlat… Alkukesällä riittää monenlaista aihetta juhlaan. Perhejuhlia voi mainiosti järjestää myös kerrostalossa, kunhan muutama asia otetaan huomioon ennen juhlapäivää.

24
Toukokuu

Hallitusjäsenyys, tehtävät ja vastuut

Tavallisen suomalaisen palkansaajan suurin omaisuuserä on yleensä huoneisto, joka on kotina. Monen pienemmänkin omaisuuserän kohdalla ollaan valveutuneita ja halutaan miettiä kustannuksia ja muuta asiaan liittyvää tarkkaan, asuntojen suhteen tilanne on jostain syystä toinen. Jos taloyhtiö on vähänkään isompi, yhtiökokouksissa on usein edustettuna noin neljäsosa kaikista yhtiön osakkaista, mikä on suhteettoman vähän.

2
Toukokuu

Turvallisuuskävely osaksi hallitustyöskentelyn vuosikelloa

Suomessa on vuoden 2017 tammi-maaliskuun aikana sattunut 753 asuntopaloa SPEK:in sivujen mukaan. Näissä tulipaloissa on menehtynyt samana ajanjaksona 11 ihmistä. Suurin osa asuntopaloista sattuu omakotitaloissa, mutta tuhoisimmat liittyvät kerrostaloihin. Luimmehan taas kaksi viikkoa sitten rajusta kerrostalopalosta Tampereella, sitä ennen Puotilassa jne. Kerrostalossa riskit ovat suuret, kun iso määrä ihmisiä asuu saman katon alla. Yhden ihmisen huolimattomuus tai turvallisuusteknisten laitteiden toimimattomuus voi koitua monen kohtaloksi.

27
Huhtikuu

Mitä tarkoittaa vuokra-asunnon tavanomainen kuluminen?

Jokapäiväinen eläminen jättää väistämättä jälkensä asuntoon. Vuokrahuoneiston tavanomaisella kulumisella tarkoitetaan tavallisia, asunnon ikääntymiseen liittyviä jälkiä, jotka eivät ole aiheutuneet asunnon kunnossapidon laiminlyönnistä.

11
Huhtikuu

Rahastoida vai ei rahastoida, siinä vasta pulma...

Lähes kaikissa taloyhtiöissä käsitellään vuosittain yhtiökokouksen asialistalla kohta, jossa lukee suunnilleen näin: ”Päätetään lainanlyhennysrahaston kartuttamisesta enintään osakkaiden tekemien hanke- ja lainaosuus-suorituksien määrällä.” Melkein poikkeuksetta tämän kohdan käsittely menee ilman keskustelua muodollisuutena, miksiköhän?

7
Huhtikuu

Kiinteistötahkola lähtee someen!

Avasimme Kiinteistötahkola Isännöinti Facebook-sivut 1.3. Nyt on seuraavan askeleen vuoro tässä some maailmassa, aloitamme blogien julkaisemisen kotisivullamme. Blogia päivitetään aluksi kaksi kertaa kuukaudessa ja Facebook-sivut päivittyvät mm. ajankohtaisilla artikkeleilla noin kerran viikossa.

30
Maaliskuu

Saako auton keväthuollon tehdä taloyhtiön pihassa?

Kevät tuo mukanaan myös auton huoltotarpeen. Renkaat kaipaavat vaihtoa, ja sohjoinen ja rapainen keli puolestaan sotkee helposti auton niin, että ajoneuvo tuntuisi olevan jatkuvasti pesun tarpeessa. Auton pesu ja muu huolto eivät kuitenkaan pääsääntöisesti kuulu taloyhtiön parkkipaikalle, vaan oikea osoite keväthuoltoon löytyy ammattimaisesta huolto- ja rengasliikkeestä.

27
Helmikuu

Talviset vinkit hyvään huoneilmaan

Talvi tuo usein tullessaan kuivan ja viileältä tuntuvan huoneilman. Kun sisäilman lämpötila ja kosteus ovat sopivalla tasolla ja ilmanvaihto toimii, paranee asumisviihtyvyyskin kertaheitolla.

21
Joulukuu

Isännöitsijän vinkit onnistuneeseen uudenvuodenjuhlaan

Lähestyvä uudenvuodenjuhla tuo mukanaan mukavaa oleilua yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Tinojen valamisen ja ilotulitteiden käytössä maltti on valttia. Näiden vinkkien myötä toivotamme iloista alkavaa vuotta!

29
Marraskuu

Turvallista joulun aikaa!

Marras-joulukuun vaihteessa vietetään vuosittaista Paloturvallisuusviikkoa. Kodin paloturvallisuudesta huolehtiminen on helppoa, ja jo muutaman perusasian avulla voit varmistaa turvallisen joulun vieton.

31
Lokakuu

Säästä ympäristöä, lajittele jätteet oikein

Nykyaikana taloyhtiöiden jätekatoksista löytyvät omat lajitteluastiansa niin biojätteille, papereille kuin kartongeillekin. Huolellinen kierrätys kannattaa, sillä positiivisten ympäristövaikutusten lisäksi jätteiden lajittelu on myös taloudellisesti parempi vaihtoehto.

28
Syyskuu

Varastoi oikein kerrostalossa! Vinkit tavaroiden säilytykseen

Vuosien saatossa kotiin kertyy monenlaista tarpeellista tavaraa. Kerrostalossa irtaimiston säilytykseen on laadittu ohjeet, joita noudattamalla varmistetaan jokaisen asukkaan viihtyvyys ja taloyhtiön paloturvallisuus.

26
Elokuu

Pidä huolta kodistasi! Vuokralaisen ohjeet hyvään asumiseen

Tänäkin syksynä moni nuori on muuttanut ensimmäiseen omaan kotiinsa. Vuokralla oleminen on helppo ja huoleton tapa asua, mutta vuokralaisenakin täytyy hoitaa muutamia asumiseen liittyviä velvollisuuksia.

27
Heinäkuu

Vuokralle muuttajan muistilista

Alkusyksystä etenkin suurissa kaupungeissa riittää vipinää, kun tuhannet uudet opiskelijat aloittavat opintonsa lukioissa, ammattikouluissa ja korkeakouluissa. Heinäkuusta syyskuuhun etenkin yksiöt ja pienet kaksiot liikkuvat vuokra-asuntomarkkinoilla vilkkaasti, ja myös isompia asuntoja vuokrataan kimppakämpiksi. Katso tästä listasta, mitä kaikkea vuokra-asuntoon muuttavan pitää muistaa!

30
Kesäkuu

Koti kuntoon ja kesälomalle! Lomailijan tarkistuslista

Kesälomakausi on nyt parhaimmillaan. Lomalla irtaudutaan arjesta, ja siksipä moni haluaakin suunnata lomalle kotipihaa kauemmaksi. Suuntautuipa reissu sitten mökille, mummolaan tai ulkomaille, kannattaa muutama asia tarkistaa ennen kuin heität hetkeksi hyvästit kodille. Kun tärkeät asiat ovat kunnossa, voi lomailija rentoutua huolettomin mielin.

26
Toukokuu

Saako parvekkeella grillata?

Kesän tulo merkitsee monelle suomalaiselle grillauskauden alkua. Koska Suomen kesä on lyhyt, on silloin hauskaa viettää mahdollisimman paljon aikaa ulkona, ruokailut mukaan lukien. Taloyhtiössä grillaaminen herättää kuitenkin joka vuosi kysymyksiä. Saako parvekkeelle laittaa grillin kuumenemaan, ja voiko taloyhtiö kieltää grillaamisen?

26
Huhtikuu

Sopuisaa asumista taloyhtiössä

Taloyhtiössä asuessa naapurit ovat aina lähellä. Naapureiden läheisyys tuo turvaa ja yhteisöllisyyttä asumiseen, mutta toisinaan seinän taakse saattaakin sattua asustelemaan joku, jolle yhteiset pelisäännöt eivät tunnu olevan aivan yhtä selviä. Jotta jokainen taloyhtiön asukas voisi tuntea olonsa viihtyisäksi kotonaan, on kaikkien asukkaiden noudatettava muutamia yleisiä kerrostaloasumisen sääntöjä.

24
Maaliskuu

Ehkäise vesivahinko!

Joka vuosi tuhansissa suomalaisissa kodeissa kärsitään vesivahingon aiheuttamista harmeista. Vesivahinkojen korjaaminen on kallista ja työlästä, ja taloyhtiöissä vahingot ulottuvat usein myös naapuriasuntoihin. Lue artikkelistamme vinkit vesivahinkojen ehkäisyyn!

25
Helmikuu

Vinkkejä asunnon loppusiivoukseen

Ennen poismuuttoa asukkaan tehtävänä on vielä asunnon loppusiivous. Loppusiivouksen jälkeen asunnon tulee olla sellaisessa kunnossa, että seuraava asukas pystyy muuttamaan sisään ilman siivoamisurakkaa. Loppusiivous kannattaa tehdä huolellisesti, sillä siivoamatta jättäminen voi näkyä palautettavan vuokravakuuden määrässä.

27
Tammikuu

Lämmintä ja mukavaa asumista – myös talvella

Asuntojen oikea sisälämpötila mietityttää ihmisiä joka vuosi. Paukkupakkasten tullen asukas saattaa toisinaan havahtua siihen, että patteri ei tunnukaan lämpiävän, ja sisätiloissa täytyy hytistä kylmästä. Suositeltava asuinhuoneistojen sisälämpötila on 20–22 ºC, ja jos lämpötila pysyy pitkään näiden viitearvojen ylä- tai alapuolella, voi soitto kiinteistöhuoltoon olla paikallaan.

22
Joulukuu

Isännöitsijän vinkit onnistuneeseen jouluun

Joulu on rauhoittumisen ja kiireettömän yhdessäolon aikaa. Jotta rauha säilyisi maassa ja turhilta harmeilta vältyttäisiin, kannattaa muutama asumiseen liittyvä seikka pitää mielessä myös näin joulun aikaan.

25
Marraskuu

Miten vuokralainen voi säästää asumiskuluissa?

Taloyhtiössä asuessaan vuokralainen osallistuu talon yhteisiin hoitokuluihin vuokranmaksun muodossa. Useimmiten asunnon lämmitys kuuluu vuokraan taloyhtiössä asuessa, ja vuokrasopimuksesta riippuen vuokrasummalla saatetaan kattaa myös sellaisia maksuja kuten käyttövesi, laajakaista, autopaikka tai taloyhtiön saunavuoro. Näihin vuokraan sisältyviin kiinteisiin maksuihin vuokralainen ei voi itse vaikuttaa, mutta monessa muussa asiassa yksinkertaisilla valinnoilla pystyy säästämään pitkän pennin.

22
Lokakuu

Syksy on täällä, muista turvallisuus!

Lokakuusta joulukuuhun eletään vuoden pimeintä aikaa. Näihin aikoihin odotellaan ensilumia ja havahdutaan toisinaan yllätyksiin, kun jonain aamuna tiet ja piha-alueet saattavatkin olla mustan jään ansiosta yllättävän liukkaita. Suurimmassa osassa taloyhtiöitä syystalkoot on jo saatu pidettyä, ja kaikki alkaa olla valmiina talven tuloon. Loppusyksyn pimeys tuo mukanaan myös muutamia ajankohtaisia turvallisuusasioita, joihin taloyhtiön asukkaan kannattaa kiinnittää huomiota.

24
Syyskuu

Miten erottua asuntonäytössä?

Asunnon etsiminen vaatii toisinaan melkoista pitkäjänteisyyttä. Erityisesti loppukesällä ja alkusyksyllä vuokra-asuntomarkkinoilla on ruuhkaa, kun tuhannet uudet opiskelijat etsivät uutta kotia suurista opiskelukaupungeista samaan aikaan. Lukuisten hakijoiden keskellä oman asunnon löytäminen saattaa tuntua mahdottomalta tehtävältä, mutta sitä se ei suinkaan ole. Jo muutamalla seikalla pystyt erottumaan eduksesi asunnon esittelytilanteessa.

Poimintoja sivustolta