Haluatko vuokrata asuntosi? Jätä yhteydenottopyyntö
 
Välitys / Vuokranantajalle / Asunnon vuokraamisen muistilista

Asunnon vuokraaminen – muistilista vuokranantajalle

Asunnon vuokraamisessa on syytä olla tarkkana, jotta vuokratuotto ei käänny tappioksi. Vuokrasopimuksen irtisanominen tai vuokralaisen häätäminen esimerkiksi vuokrarästien tai asunnon kaltoinkohtelun myötä on aina työläs prosessi, jonka kulut saatat joutua maksamaan omasta pussistasi. Siksi vuokrasopimukset tulee aina kirjoittaa tarkasti ja myös vuokralaisen taustat kannattaa tarkastaa huolellisesti – unohtamatta omaan intuitioosi luottamista.

Lue alla olevasta vuokranantajan muistilistasta, miten varmistat onnistuneen ja tuottoisan asunnon vuokraamisen – niin sinun kuin vuokralaisesi puolesta.

Vuokranantajan muistilista

1. Laadi vuokrailmoitus huolellisesti. Kerro ilmoituksessa tarkasti asunnon sijainti, koko, kunto ja vapautumispäivä. Ilmoita vuokran ja vakuuden määrä sekä sopimusehdot, kuten sallitko lemmikit. Mahdollisimman tarkka ilmoitus auttaa sinua löytämään helpommin sopivan vuokralaisen. Perustietojen ohessa tärkein asia esitteessä ovat laadukkaat kuvat, jotka parantavat asunnon houkuttelevuutta ja vähentävät turhien näyttöjen määrää.

2. Valitse vuokralainen huolellisesti ja tarkasta luottotiedot. Haastattele vuokralaisehdokkaita asuntonäytön yhteydessä. Potentiaaliselta vuokralaiselta kannattaa esimerkiksi kysyä, miksi vuokralainen etsii asuntoa, onko hän opiskelija tai käykö hän töissä, sekä millaisia tulevaisuudensuunnitelmia hänellä on. Kun olet valinnut potentiaalisen vuokralaisen, tarkista vielä luottotiedot ennen sopimuksen kirjoittamista: luottotietojen tarkistaminen pienentää omaa luottotappioidesi riskejä ja kertoo vuokralaisen maksukyvystä. Älä arastele kysyä vuokralaisen tuloista sillä, joskus vuokralainen on arvioinut väärin kykynsä suoriutua vuokranmaksusta.

3. Kun olet löytänyt sopivan vuokralaisen on aika kirjoittaa vuokrasopimus. Vuokrasopimuksen tekoon löytyy paljon valmiita pohjia verkosta. Tarkasti laadittu, kattava ja asianmukainen vuokrasopimus ehkäisee monia ongelma- ja riitatilanteita. Mieti tarkkaan myös, teetkö määräaikaisen vai toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen: sopimus sitoo sekä sinua että vuokralaista.

4. Kuukauden vuokraa vastaava vakuus, joka maksetaan ennen avainten luovutusta, on vuokranantajan turva. Vakuusmaksu on ikään kuin asunnon pantti, jolla saat tarvittaessa katettua vuokrasopimuksen päättyessä esimerkiksi vuokralaisen asuntoon aiheuttamia tuhoja, puutteellisen loppusiivouksen kuluja tai vuokrarästejä. Toisaalta esim. 250 € suuruinen vakuus toimii vuokrauksessa valttina, jos vuokralaista ei meinaa löytyä.

5. Kun nimet ovat vuokrasopimuksessa ja olet saanut vuokralaiselta vakuusmaksun, onkin seuraava askel asunnon avainten luovutus uudelle asukkaalle. Muista ottaa avainten luovutuksesta kuittaus! Kirjaa ylös avainten lukumäärä ja halutessasi myös seuraukset, kuten lukkojen uudelleensarjoituksen, mikäli kaikki avaimet eivät palaudu sopimuksen päättyessä.

Haluatko varmistaa sujuvan ja turvallisen asunnon vuokraamisen?

Asunnon vuokraaminen on monivaheinen prosessi, jossa tulee olla tarkkana ja huomioida monta asiaa. Jos haluat varmistaa asunnon sujuvan, turvallisen ja ennen kaikkea helpomman vuokrauksen, anna asuntosi vuokraaminen ammattilaisen käsiin. Kiinteistötahkolan vuokravälittäjät ovat apunasi ja pitävät huolen, että asuntosi löytää oikeanlaisen vuokralaisen.

Hoidamme kaikki asunnon vuokraukseen liittyvät toimenpiteet puolestasi: aina potentiaalisten vuokralaisten kartoituksesta vuokralaisen taustojen tarkistukseen ja avainten luovutukseen, sekä kaikki asunnon vuokraamiseen liittyvät paperityöt. Palveluun kuuluu lisäksi alueelle sopivan vuokran arviointi, vuokra-asunnon markkinointi sekä asunnon esittelyt. Neuvomme vuokranantajaa tarvittaessa koko vuokrasuhteen ajan ilman erilliskorvausta.

Asunnon omistajana saat tietenkin valita itse haluamasi vuokralaisen esittämistämme ehdokkaista tai vaihtoehtoisesti voit antaa tämänkin päätöksen meidän tehtäväksi. Annamme työllemme aina vuoden takuun, hankimme uuden vuokralaisen ilman palkkiota vuokralaisen vaihtuessa alle vuoden sisällä! Mikäli vuokralainen vaihtuu vuoden sisällä palkkion perimisestä ja vuokralaiselta ei saada irtisanomiskorvausta, etsimme uuden vuokralaisen ilmaiseksi. Avullamme saat takuulla hyvän vuokralaisen ja markkinatasoisen vuokratuoton.

Pyydä tarjous vuokravälityksestä

Poimintoja sivustolta

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä ja seurantatekniikoita, mikäli annat niille suostumuksen. Tietoja voidaan siirtää EU:n ulkopuolelle. 

Lisätietoa

Google
Kävijäseurantaan ja markkinointiin liittyvä tiedonkeruu
Facebook
Markkinointiin liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru